İHKİB Eğitim Vakfının Tarihçesi
İHKİB Eğitim Vakfı kurum, kuruluş ve bireylerin katkısı ile mesleki eğitimi kurumsal olarak teşekkül ettirmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 1998 yılında kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren ihtiyaç sahibi öğrencilere sunduğu burs imkanları ile tekstil ve hazır giyim eğitimine destek vermiştir.
1999 yılından itibaren sektörün ihtiyacına yönelik çeşitli eğitimler ve bilgilendirme seminerleri düzenlenmektedir.
2004 yılında başlayan turizm faaliyetleri ile A grubu IATA acentası olarak “Birlik Turizm” adıyla; uçak bileti, otel rezervasyon, ticari heyetler, kongreler, filo kiralama, araç kiralama ve vize işlemleri konusunda ihracat sektörüne uygun fiyatlarla hizmete devam etmektedir.
İHKİB Eğitim Vakfının Faaliyetleri:
- Sektörün ihtiyaç duyduğu Eğitim faaliyetlerini organize etmek,
- Sektörün önemli eğitilmiş iş gücü ihtiyacını karşılamak üzere Meslek liseleri, ön lisans ve lisans seviyesinde eğitim veren kuruluşlarla iş birliği içinde olmak ve etkinlikler-yarışmalar düzenlemek
- Güncel konulara ilişkin eğitici seminerler, paneller gibi farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlemek.
- Sektörün eleman ihtiyacını karşılamak için aracı olmak,
- İHKİB Okullarına destek olarak öğrencilerin sektöre kazandırılmasını sağlamak.
İHKİB Eğitim Vakfı Eğitimlerinin Sınıflandırması;
- Kurumsal Gelişim Eğitimleri
- Kişisel Gelişim Eğitimleri
- Yönetsel Gelişim Eğitimleri
- Pazarlama – Satış – Müşteri ilişkileri Gelişim Eğitimleri
- Finans - Muhasebe Yönetimi ve Uygulamaları Eğitimleri
- Teknik Yetkinlik Gelişim Eğitimleri
- İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimleri
- Trend Eğitimleri
İHKİB Eğitim Vakfının vaadi, hazır giyim ve tekstil sektörleri çalışanlarının kişisel ve kurumsal becerilerinin gelişimi için sektöre özel eğitimler düzenlemek, doğru işe doğru elemanı bularak işe yerleşmesini sağlamak, Meslek Liselerinin algısını yükselterek sektöre nitelikli ara eleman kazandırmaktır.
İHKİB Eğitim Vakfı olarak hedefimiz hazır giyim, konfeksiyon ve tekstil sektörlerinde mevcut eğitimli insan gücü ihtiyacını karşılamak, ilgili sektörlere dünya standartlarında yetişmiş insan gücünü kazandırmak, sektörün gelişimine, modernleşmesine, evrensel kalite ve standartlarında ürün ve hizmet sunabilmesine katkı sağlamak amacıyla sektörü her konuda bilgilendirmektir.